«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Επιμόρφωση ΤΠΕ: Αιτήσεις ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΙΝΑΚΑΣ)

6.107 αιτήσεις κατατέθηκαν μέχρι την 1η Απριλίου


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τις 6.107 άγγιξαν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για την 1η Περίοδο Επιμόρφωσης Β1 Επιπέδου Τ.Π.Ε., μέχρι  χθες 1η Απριλίου.
Οπως δήλωσε στο esos o   Πρόεδρος Συλλόγου Επιμορφωτών ΤΠΕ-Ε Γιάννης Σαλονικίδης:
A. Παρατηρώντας το ρυθμό υποβολής αιτήσεων διαπιστώνει κάποιος πολύ εύκολα πως σε ορισμένες περιοχές υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση, ενώ τα διαθέσιμα προγράμματα είναι πολύ λίγα π.χ. Πρωτοβάθμιας σε Δωδεκάνησα, Χανιά, Έβρο, Ροδόπη, Μεσσηνία ή Φιλολόγων στην Καβάλα.
B. Σε άλλες περιοχές υπάρχει ελάχιστη ζήτηση και πολλά διαθέσιμα προγράμματα π.χ. Φυσική και Πληροφορικών σε πολλές περιοχές.
Γ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως σε μεγάλο αριθμό νομών δεν υπάρχει ούτε ένα τμήμα Φιλολόγων, Ξένων Γλωσσών κλπ. με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Λάρισα!
Γνωρίζω πως αυτό οφείλεται στις αιτήσεις των ΚΣΕ και στη μη διαθεσιμότητα επιμορφωτών αλλά αυτό δεν έπρεπε να είχε προβλεφθεί πριν ανακοινωθούν τα προγράμματα;

Δ. Η μη δυνατότητα συμμετοχής στο Β΄ επίπεδο συναδέλφων που δεν έχουν πιστοποίηση στο Α΄επίπεδο οφείλεται αποκλειστικά στο Τεχνικό Δελτίο του έργου που την προβλέπει ρητά. Μια τροποποίηση στο Τ.Δ. θα αρκούσε για να λυθεί δια παντός το ζήτημα, ιδιαίτερα τώρα που δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν προγράμματα Α΄ επιπέδου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Αιτήσεις Επιμόρφωσης ανά Συστάδα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης για την 1η Περίοδο Επιμόρφωσης Β1 Επιπέδου Τ.Π.Ε.
Στις παρενθέσεις εμφανίζεται η συνολική δυναμικότητα των εγκεκριμένων προγραμμάτων
Ενημέρωση στοιχείων 01/04/2017 11:36 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου