«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Κάθε μέρα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί χάνουν χρήματα



Αριστερή Παρέμβαση Συσπείρωση εκπ. ν.Ηρακλείου
Συνάδελφισσες και συνάδελφοι,
 Ενώ έχουμε ήδη ξεπεράσει το μέσο της φετινής σχολικής χρονιάς, η πλειοψηφία των αναπληρωτών στο νομό Ηρακλείου δεν έχει ακόμη καταταχθεί στα μισθολογικά κλιμάκια που αντιστοιχούν στην προϋπηρεσία τους και λαμβάνουν ένα ποσό έναντι της – ούτως ή άλλως πενιχρής - μισθοδοσίας τους. Η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε μία πρωτοφανή οικονομική δυσπραγία τους συναδέλφους, ιδιαίτερα όσους εργάζονται μακριά από τον τόπο καταγωγής τους.

Αιτία για την πρωτοφανή αυτή κατάσταση δεν είναι άλλη από τη μνημονιακή πολιτική της αδιοριστίας και των περικοπών των τελευταίων ετών, την οποία συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-ΑΝ.ΕΛΛ. από εκεί  που την άφησαν οι προηγούμενοι. Η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει από τη μια στη ραγδαία αύξηση του αριθμού των αναπληρωτών που εργάζονται στο νομό και από την άλλη στη δραματική υποστελέχωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ηρακλείου, ιδιαίτερα του αρμόδιου οικονομικού τμήματος. Παράλληλα, φέτος έχει επιβληθεί μία περαιτέρω αυστηροποίηση και γραφειοκρατικοποίηση της όλης διαδικασίας, με το σύνολο των δικαιολογητικών να ελέγχεται εξονυχιστικά και κάθε αίτηση να εξετάζεται ξεχωριστά από το ΠΥΣΔΕ Ηρακλείου. Έτσι, παρά τις παραπάνω από φιλότιμες προσπάθειες των εναπομεινάντων υπαλλήλων που έχουν επιβαρυνθεί με τεράστιο φόρτο εργασίας, ακόμη και με απλήρωτη υπερωριακή εργασία , η χορήγηση των μισθολογικών κλιμακίων για το σύνολο των αναπληρωτών δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί άμεσα- παρά το γεγονός ότι οδεύουμε προς την ολοκλήρωση του σχολικού έτους.
Με άλλα λόγια το Υπουργείο Παιδείας προσπαθώντας να «βγάλει από τη μύγα ξύγκι», μήπως καταφέρει και περικόψει κάποιο μισθολογικό κλιμάκιο, έχει θέσει σε μία ιδιότυπη οικονομική ομηρία τους ούτως ή άλλως ευρισκόμενους σε κατάσταση εργασιακής ομηρίας αναπληρωτές. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η παράλογη απαίτηση για προσκόμιση των συμβάσεων εργασίας απ’ όσους είχαν εργαστεί στο παρελθόν σε φορείς του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, καθώς πολλοί απ’ αυτούς  έχουν σήμερα καταργηθεί ή αντικατασταθεί, ενώ όλα τα απαιτούμενα στοιχεία (εργοδότης, ειδικότητα ασφαλισμένου, ημέρες ασφάλισης) αποτυπώνονται στις σχετικές βεβαιώσεις των ασφαλιστικών φορέων.
Με βάση τα παραπάνω, απαιτούμε:
  • Την άμεση στελέχωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με το απαραίτητο προσωπικό και την απλοποίηση της διαδικασίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων στους  αναπληρωτές
  • Την αποδοχή των βεβαιώσεων των ασφαλιστικών φορέων ως μοναδικού απαιτούμενου δικαιολογητικού για την πιστοποίηση της προϋπηρεσίας  σε φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα.
  • Η ΕΛΜΕ να καλέσει τους αναπληρωτές σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ. για να διεκδικήσουμε τα παραπάνω.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου