«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Την παραμονή στις θέσεις των νυν Διευθυντών Σχολείων εξετάζει το υπ. Παιδείας

Την άλλη εβδομάδα οι εξελίξεις για τους Διευθυντές Σχολείων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Την παραμονή στις θέσεις των νυν Διευθυντών, μέχρι τις νέες κρίσεις,  με την νομική “φόρμουλα’ των υπηρεσιακών Διευθυντών, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, καθώς προς το παρόν όποια άλλη λύση έχει χαρακτηριστική ως “προβληματική”.
Ειδικότερα, μετά την ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας,  το υπουργείο Παιδείας, φέρεται να εξετάζει -και να ζητήσει τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης,- προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος, να ψηφιστεί στη Βουλή, ρύθμιση, με την οποία:
Α. Να μην αντικατασταθεί κανένας νυν Διευθυντής, πέραν αυτών που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και δικαιώθηκαν:
Β. Να διοριστούν ως “υπηρεσιακοί Διευθυντές” οι νυν Διευθυντές.
Γ. Να νομιμοποιηθούν όλες οι πράξεις των Διευθυντών Σχολείων , που υπογράφηκαν μέχρι σήμερα, εάν αυτό χρειάζεται.
Οι όποιες άλλες λύσεις θεωρούνται “προβληματικές”, καθώς θα διαταράξουν το κλίμα των σχολείων, τρεις μήνες πριν τη λήξη του διδακτικού έτους.
Την άλλη εβδομάδα οι εξελίξεις για τους Διευθυντές Σχολείων
Μέχρι την Παρασκευή ή αρχές της άλλης εβδομάδας,  οι δικηγόροι των εκπαιδευτικών που δικαιώθηκαν με την ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της υπουργικής απόφασης Τ. Κουράκη με την οποία έγιναν το 2015 οι κρίσεις των Διευθυντών Σχολείων,  αναμένεται να επιδώσουν στο υπουργείο Παιδείας την απόφαση του ΣτΕ.
Παρότι στο υπουργείο Παιδείας είναι γνωστή η απόφαση του ΣτΕ, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, αναμένει κι επισήμως να του επιδοθεί, προκειμένου να “δρομολογήσει” τις αποφάσεις του.
Εκτιμάται ότι από τη Δευτέρα ο κ. Γαβρόγλου θα επιδιώξει επαφές με τους τομεάρχες των κομμάτων στους οποίους θα καταθέσει τις προθέσεις του, με βάση την εισήγηση  της Νομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας.
Στόχος του υπουργού Παιδείας είναι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να “κλείσει” το ζήτημα του διορισμού Διευθυντών Σχολείων σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, δεδομένου ότι μετά την επίδοση της απόφασης του ΣτΕ ,  η διαδικασία επιλογής των Διευθυντών όλων των σχολικών μονάδων της χώρας είναι άκυρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου