«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Στη Φλώρινα ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου – Θα επισκεφτεί Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ και σχολικές μονάδες

  •  Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα βρίσκεται την προσεχή Δευτέρα 20 Μαρτίου στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και θα επισκεφτεί σχολικές μονάδες και σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Είναι η πρώτη επίσκεψη του Κώστα Γαβρόγλου στην Περιφέρεια με την ιδιότητα του υπουργού Παιδείας, ενώ το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ της Δυτικής Μακεδονίας είναι τα πρώτα τριτοβάθμια ιδρύματα που επισκέπτεται. Αφορμή για την επίσκεψη του υπουργού στην ακριτική περιοχή είναι η πρόσφατη ξενάγηση του Γυμνασίου Αμυνταίου στη Βουλή. Οι μαθητές που επισκέφτηκαν τη Βουλή είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος τους υποσχέθηκε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφτεί το σχολείο τους.
Με την ευκαιρία επικείμενης επίσκεψης του Κ. Γαβρόγλου στην Θεσσαλονίκη το προσεχές Σαββατοκύριακο, το γραφείο του υπουργού Παιδείας οργανώνει περιοδεία στον ακριτικό νομό.
Ειδικότερα, ο Κ. Γαβρόγλου θα φτάσει στη Φλώρινα το βράδυ της Κυριακής. Το πρωί της Δευτέρας θα επισκεφτεί το Γυμνάσιο Αμυνταίου, κάνοντας πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει στους μαθητές κατά την επίσκεψή τους στη Βουλή. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί το 5ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας. Το σχολείο αυτό επιλέγεται επειδή στο ίδιο κτηριακό συγκρότημα συνυπάρχει και λειτουργεί αρμονικά το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, με παιδιά που έχουν ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες.
Επίσης, ο υπουργός Παιδείας θα επισκεφτεί το ΤΕΙ Φλώρινας και τις πανεπιστημιακές σχολές Παιδαγωγικής και καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στο Πανεπιστήμιο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία του υπουργού, με την διοίκηση του Ιδρύματος, το ακαδημαϊκό συμβούλιο και τους κοσμήτορες. Αν το επιτρέψει ο χρόνος, η διοίκηση του ιδρύματος θα ξεναγήσει τον υπουργό στις κτηριακές υποδομές της Παιδαγωγικής Σχολής και Καλών Τεχνών, θεωρώντας ότι είναι μία καλή ευκαιρία να δει ο υπουργός τις εγκαταστάσεις και να διαπιστώσει την ανάγκη εκσυγχρονισμού τους. Επίσης θα τεθεί το θέμα του Τοπικού Ρυμοτομικού που «κόλλησε» και «αν δεν ξεκολλήσει», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρύτανης Αντώνης Τουρλιδάκης, «δεν θα ξεκολλήσει και η χρηματοδότηση. Θα ζητήσουμε από τον υπουργό να συνδράμει, παρεμβαίνοντας στο αρμόδιο υπουργείο, ώστε να λυθεί το θέμα». Ακόμη, «θα ενημερώσουμε τον υπουργό και θα ζητήσουμε λύσεις σε μια σειρά από εκκρεμότητες που υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο», σημείωσε ο Α. Τουρλιδάκης.
Ο Κώστας Γαβρόγλου θα επισκεφτεί τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανο Μπύρο. Το πρόγραμμα της επίσκεψης θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου του υπουργού Παιδείας. Δίπλα του θα έχει τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, τους πρυτάνεις Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Α. Τουρλιδάκη και Νίκο Ασημόπουλου αντιστοίχως, καθώς και τον πρόεδρο του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββα Σαπαλίδη. Η παρουσία του τελευταίου στο πάνελ έχει συμβολική σημασία, καθώς σηματοδοτεί την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να συνδέσει την εκπαίδευση με την παραγωγική διαδικασία. Άλλωστε, στην συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας θα ανακοινώσει την συγκρότηση των Περιφερειακών Ακαδημαϊκών Συμβουλίων, τα οποία θα διαμορφώσουν τις προτάσεις τους για το ακαδημαϊκό περιβάλλον της κάθε Περιφέρειας, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τις παραγωγικές δυνατότητες κάθε τόπου.
πηγή: e-ptolemeos.gr |

iPaideia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου