«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Αρχές Μάρτη και προσλαμβάνονται ακόμα αναπληρωτές για την ειδική αγωγή, της αιρετού Ν. Ρέππα στην Α Αθήνας








Για το ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 6

Των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Για πράξη 6 ΠΥΣΠΕ 7/3/2017

Ρέππα Ντίνα (τακτική),    

Γεωργιόπουλος Γιώργος  (αναπληρωματικός)

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αρχές Μάρτη και προσλαμβάνονται ακόμα αναπληρωτές/τριες για την παράλληλη στήριξη, τα τμήματα ένταξης και τα ΣΜΕΑΕ όταν οι ανάγκες είναι επείγουσες από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Κανένα απολύτως εκπαιδευτικό επιχείρημα δεν υπάρχει για να εξηγήσει την καθυστέρηση τόσων μηνών αλλά και τη μονιμοποίηση μιας συνθήκης βαθιάς αντιπαιδαγωγικής και αποκλειστικά μνημονιακής! Αρχές Μάρτη (3 και 10/3) προσλήφθηκαν αναπληρώτριες/ες ειδικής αγωγής! Αρχές Μάρτη, σε δυο-τρεις μαθητές/τριες στην Α’ Αθήνας θα αυξηθούν οι ώρες κάλυψης σε παράλληλη στήριξη και από 8 την εβδομάδα θα γίνουν ίσως 12. Κι αυτό ονομάζεται από το Υπουργείο και την κυβέρνηση μέγιστη επιτυχία! Στην Α’ Αθήνας, την επιλογή των παιδιών που θα αυξηθούν οι ώρες κάλυψης τους πραγματοποιούν οι σχολικοί σύμβουλοι σε συνεργασία με τον διευθυντή εκπαίδευσης. 

Με τις μεθόδους της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προηγούμενων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με όλες τους τις εκδοχές, η ειδική αγωγή μετατράπηκε σε υποστηρικτική δομή υπό αίρεση και υπό καθεστώς εξαίρεσης! Γιατί καθιερώθηκε η περιορισμένη κάλυψη των παιδιών που χρειάζονται παράλληλη στήριξη και απαξιώθηκαν οι αναγκαίες υποστηρικτικές δομές με κάθε τρόπο!

ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΣΠΕ

  1. Αιτήσεις  προσωρινής τοποθέτησης-απόσπασης
Εγκρίθηκαν οι αιτήσεις τοποθέτησης δύο εκπαιδευτικών ΠΕ70 και ΠΕ06 στο 8ο ΔΣ Ηλιούπολης και στο 89ο Αθηνών αντίστοιχα. Οι εκπαιδευτικοί κρίθηκαν υπεράριθμες στα σχολεία  7ο Ηλιούπολης και 105ο Αθηνών λόγω επιστροφής στην οργανική τους θέση, εκπαιδευτικών από άδεια.

Ικανοποιήθηκε η αίτηση απόσπασης δύο εκπαιδευτικών ΠΕ60 μετά από αίτησή τους στο78ο Νηπ. Αθηνών και στο 5ο Νηπ. Ζωγράφου.

Παραμένουν σε εκκρεμότητα όσες αιτήσεις απόσπασης δεν υπήρχε κενό στις περιοχές και στις σχολικές μονάδες που ζητούσαν.

  1. Συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικού ειδικότητας
Εκπαιδευτικοί ΠΕ19, ΠΕ20 και ΠΕ05 με μερική διάθεση από το ΠΥΣΔΕ Α’ Αθήνας για αυτό το σκοπό, μετά από αίτησή τους, διατέθηκαν για 8 ώρες στο 54ο ΔΣ Αθηνών και 8 ώρες στο 55ο αντίστοιχα, οι δύο πρώτοι, για την κάλυψη των ωρών εκπαιδευτικού που έχει μειωμένο ωράριο ως αιρετός ΑΠΥΣΠΕ και ο τρίτος για 8 ώρες στο 1ο ΔΣ Αθηνών και για 2 ώρες στο 4ο ΔΣ Αθηνών για την κάλυψη των ωρών της εκπαιδευτικού που αποσπάστηκε στο Δ.Ι.Ε.Κ. Βόλου.

  1. Χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή
Εγκρίθηκαν δέκα πέντε (15) αιτήσεις άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου οι οποίες είχαν όλα τα δικαιολογητικά που απαιτεί ο νόμος. ΠΕ70 από 12ο ΔΣ Βύρωνα, 25ο και 173ο ΔΣ Αθηνών, 8ο Ζωγράφου,  30ο ΔΣ Αθηνών με απόσπαση στο ΠΤΔΕ, 2ο Ηλιούπολης με απόσπαση στο ΙΕΠ, 3θέσιο Πειραματικό Αθηνών, 2ο ΔΣ Φιλαδέλφειας με απόσπαση στην Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε., 4ο Ειδικό Αθηνών, ΠΕ60.50 από το 130ο Νηπ. Αθηνών και ΠΕ11 από 62ο και 49ο ΔΣ Αθηνών. Οι άδειες ισχύουν από την ημερομηνία της αίτησης των συναδέλφων. Όσοι συνάδελφοι/ισσες επιθυμούν να λάβουν άδεια, χρειάζεται να καταθέτουν την αίτηση πριν την ημερομηνία έναρξης του έργου, για να μην υπάρχει πρόβλημα κατά την πληρωμή τους.

  1. Αναγνώριση προϋπηρεσίας τίτλων αναπληρωτών
Αναγνωρίστηκαν οι προϋπηρεσίες αναπληρωτών και έγιναν δεκτές οι αιτήσεις συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων για τη μισθολογική τους εξέλιξη. Δεν αναγνωρίστηκε σε εκπαιδευτικό ΠΕ70 για τη μισθολογική εξέλιξη μεταπτυχιακός τίτλος που αποκτήθηκε μετά την ανάληψη υπηρεσίας, και σε εκπαιδευτικό ΠΕ18 γιατί το τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ απάντησε αρνητικά σε ερώτημα που απεύθυνε η Διεύθυνση ΠΕ Α’ Αθήνας σχετικά με την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου από την εκπαιδευτικό.

  1. Χορήγηση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου
Εγκρίθηκε η συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων σε εκπαιδευτικούς ΠΕ70 από 12ο Ζωγράφου, 8ο Βύρωνα, 16ο Γαλατσίου, ΠΕ70 ειδικής από 20 Αθηνών,ΠΕ60 από 3ο Νηπ. Ηλιούπολης, ΠΕ07 στη Διάθεση, ΠΕ06 5ο Φιλαδέλφειας

  1. Ανάκληση απόφασης κατ’ οίκον διδασκαλίας και νέα προκήρυξη
Έγινε δεκτή η αίτηση εκπαιδευτικού ΠΕ60 για ανάκληση της απόφασης για κατ’ οίκον διδασκαλίας στην ίδια και προκηρύχθηκε εκ νέου η θέση.

  1. Αλλαγή καθηκόντων
Εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάθεση διοικητικού έργου σε εκπαιδευτικό ΠΕ60, κατόπιν αίτησής της, η οποία συνοδεύεται από εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής.

  1. Αναπλήρωση προϊσταμένων νηπιαγωγείων
Έγινε αναπλήρωση δύο προϊσταμένων νηπιαγωγείων λόγω παραίτησης προϊσταμένης που έκανε δεκτή το ΑΠΥΣΠΕ και λόγω αναρρωτικής που ξεπερνά τις 30 ημέρες.

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης, Εκπαιδευτική  Παρέμβαση/Α΄ συλλόγου Αθηνών, Ανεξάρτητη  Παρέμβαση/Αθηνά, Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας,

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Μακρυγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου