«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Tο 1/3 των Ελλήνων αδυνατεί να πληρώσει τη ΔΕΗ. Χιλιάδες βρίσκονται στο… σκοτάδι



Περισσότερα από 1.000.000 νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν στο ρεύμα τους και έχουν καταφύγει σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ προκειμένου να αποφύγουν τη διακοπή. Χιλιάδες ωστόσο είναι οι καταναλωτές που βρίσκονται στο… σκοτάδι, αφού δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν ούτε καν την ελάχιστη καταβολή.
Η τραγική αυτή κατάσταση αναδεικνύει τις «θανατηφόρες» επιπτώσεις της πολιτικής του μνημονίου που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου, αλλά και ακολουθεί πιστά η συγκυβέρνηση των Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου.
Σύμφωνα με απάντηση που έδωσε η ΔΕΗ στο Συνήγορο του Καταναλωτή, η επιχείρηση αναπροσάρμοσε το μοντέλο των διακανονισμών για να αντιμετωπισθούν τα αυξανόμενα κρούσματα διακοπής της ηλεκτροδότησης σε σπίτια απολυμένων, συνταξιούχων, αλλά και μισθωτών που αδυνατούν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά του ρεύματος με τα ψίχουλα που λαμβάνουν ως μισθό.
Το ποσοστό των νοικοκυριών που έχει ζητήσει διακανονισμό ξεπερνάει το 1.000.000. Αυτό σημαίνει πώς το 1/3 των Ελλήνων (αν υπολογισθεί πώς κάθε νοικοκυριό έχει 3 ή 4 μέλη) απειλείται με διακοπή ρεύματος.
Πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που δυσκολεύονται να εξοφλήσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, αφού κάθε φορά που τον ανοίγουν παθαίνουν ίλιγγο.
Η επιχείρηση υποστηρίζει πώς ο διακανονισμός έχει ως σκοπό να μην κόβεται το ρεύμα. Δεν αναφέρει όμως πουθενά στοιχεία, τα οποία έχουν φτάσει και στη Συνήγορο του Καταναλωτή, πώς από το 1.000.000 διακανονισμός ένας πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών δυσκολεύεται ακόμη και σε αυτόν να ανταποκριθεί με αποτέλεσμα να μένει στο… σκοτάδι. Ακόμη και κατά τους μήνες που υποτίθεται πώς η ΔΕΗ δεν μπορεί να κόψει το ηλεκτρικό.
Καθημερινά η εικόνα στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ είναι τραγική. Πολίτες κρατούν λογαριασμούς νοικοκυριών οι οποίοι μοιάζουν λες και προέρχονται από βιομηχανίες. Και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αυξήσεις που σχεδιάζει η ΔΕΗ.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα του χαρατσιού που επέβαλε ο Ε. Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών τινάζοντας τους προυπολογισμούς των νοικοκυριών στον αέρα. Άνοιξε στο δρόμο στο να τίθεται το δίλημμα ή πληρώνεται τους φόρους ή σας κόβουμε το ρεύμα. Αύριο θα μας πουν με τον ίδιο τρόπο ή πληρώνεται τους φόρους ή σας κόβουμε το νερό.
Ο στόχος του σχεδίου διπλός. Και οι πολίτες εξαθλιώνονται και η ΔΕΗ «βουλιάζει» στα χρέη για να περάσει με ευκολία και χωρίς αντιδράσεις στους ιδιώτες (Έλληνες ή ξένους θα το κρίνει βεβαίως η τρόικα) έναντι πινακίου φακής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου