«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

"Ο Υπουργός Παιδείας καταπατά κάθε έννοια δικαίου"

από το Γραφείο Τύπου
Mε τις πρόσφατες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας καταλύεται κάθε έννοια νομιμότητας, κράτους, δικαιωμάτων των πολιτών.

Το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε την Παρασκευή το βράδυ με έγγραφό του που έφτασε με e-mail στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας να αποσταλούν με φαξ μέχρι την επόμενη μέρα, Σάββατο 20.7, και ως τις 2.00 το μεσημέρι, τα πλήρη στοιχεία των εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ των οποίων οι ειδικότητες καταργούνται αλλά οι ίδιοι εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα και μετατρέπονται σε διοικητικοί. Το εξωφρενικό είναι ότι αναφέρεται σαφώς πως πρέπει να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί «που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 82 του νόμου», αλλά ούτε τίτλος αναφέρεται ούτε αριθμός νόμου και πώς θα μπορούσε, αφού η ψηφοφορία στη Βουλή είχε λήξει το μεσημέρι της Παρασκευής και ούτε αύξων αριθμός είχε δοθεί ακόμα ούτε φυσικά είχε προλάβει ο νόμος να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, άρα δεν υφίσταται.

Είναι ανεπίτρεπτο Υπουργός Παιδείας ευρωπαϊκής χώρας να συμπεριφέρεται ως υπάλληλος της Τρόικα που οφείλει μέχρι τη Δευτέρα 22 του μηνός να παραδώσει τον επώνυμο κατάλογο των απολύσεων. Ο Υπουργός Παιδείας καταπατεί κάθε έννοια δικαίου και αγνοεί ότι ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Θα θυμόμαστε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 στην ιστορία της εκπαίδευσης ως τη μαύρη μέρα των απολύσεων, τη μέρα επίδειξης αυταρχισμού και αντιδημοκρατικότητας.
ΕΕΚΕ Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου