«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Μηνύσεις κατά συντακτών της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας



ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Η ΕΛΜΕ Αρκαδίαςκαταγγέλλει την παράνομη δημοσίευση από το υπουργείο ονομάτων και προσωπικών δεδομένων  αυτών που θέλει να απολύσει και σημειώνει πως « μπορούν  να υποβάλλουν μηνύσεις κατά των συντακτών της εγκυκλίου η οποία στηρίζεται σε μη ψηφισμένους νόμους».
Η ΕΛΜΕ τπογραμμίζει πως «η λίστα των προγραφών είναι λίστα ντροπής για τους συντάκτες της. Αντίθετα όποιος δημοσιεύσει ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ αντιμετωπίζει τη δικαιοσύνη».
Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας καταγγέλλει  ακόμα ότι «καλούνται οι εκπαιδευτικοί  (με οποιονδήποτε τρόπο λέει η εγκύκλιος) να αποφασίσουν μέσα σε λίγες ώρες για την πορεία τους στο εξής. Πολλοί συνάδελφοι ενώ έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης δεν μπορούν να το ασκήσουν γιατί έχει περάσει η προθεσμία. Δεν προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο (στην περίπτωση που ψηφιστεί) με τι καθεστώς (ασφάλιση στο ΙΚΑ;) θα υπηρετήσουν σε άλλη θέση. Και τι είδους σύνταξη θα πάρουν στη συνέχεια;».
 Η ΕΛΜΕ καλεί τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Αρκαδίας «να μην προχωρήσει σε παράνομες ενέργειες και να ζητήσει από το Υπουργείο να σταματήσει η διαδικασία».
Τέλος η ΕΛΜΕ καλεί  όλους τους εκπαιδευτικούς  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγ. Δημητρίου την Τρίτη 16 Ιουλίου στις 7:00 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου