«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Μέσα στην εβδομάδα το σ/ν για το Λύκειο στη Βουλή-Α. Διαμαντοπούλου κατά Α. Σαμαρά



ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
«Εξαιτίας του κ. Σαμαρά το 2012 δεν ψηφίστηκε έτοιμη μεταρρύθμιση για την Τεχν. Εκπαίδευση. Βαρύ το τίμημα πλέον για εκπαιδευτικούς κ μαθητές».
Τη δήλωση αυτή έκανε μέσω του προσωπικού της ιστότοπου η π. υπουργός  Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου.
 Στο μεταξύ  μέσα στην εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος αναμένεται, εφόσον ξεπεραστούν οι διαφωνίες με το ΠΑΣΟΚ , να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για το Νέο και Τεχνολογικό Λύκειο.
Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στο αρχικό Σχέδιο Νόμου που είχε ετοιμάσει η Αννα Διαμαντοπούηλου, ύστερα από διάλογο ετών στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, αλλά σύμφωνα με την δήλωση της εξαιτίας του κ. Σαμαρά τότε, δεν προωθήθηκε στη Βουλή.
Λίγες ημέρες πριν αναδομηθεί από το υπουργείο Παιδείας η Αννα Διαμαντοπούλου απέστειλε επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά, η οποία είναι αποκαλυπτική για όσα συνέβαιναν εκείνη την περίοδο σχετικά με το Σχέδιο νόμου για το Λύκειο και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Κάνετε κλικ εδώ για να διαβάσετε την επιστολή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σχέδιο Νόμου το οποίο έχει ετοιμάσει προς κατάθεση στη Βουλή , ο υπουργός  Παιδείας είναι διαφοροποιημένο σε αρκετά σημαντικά  σημεία με αυτό της Α. Διαμαντοπούλου


Φωτό Αρχείο eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου