«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Κοινωνία


Διαθεσιμότητα για 4.800 υπαλλήλους έως το Σεπτέμβριο

Διαθεσιμότητα για 4.800 υπαλλήλους έως το Σεπτέμβριο
Μόλις άνοιξε το πρώτο κεφάλαιο της διαθεσιμότητας με τους πρώτους 4.000 δημόσιους υπαλλήλους αορίστου χρόνου (εκπαιδευτικούς που δίδασκαν στα Τεχνικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια) να τίθενται από την Δευτέρα 22 Ιουλίου εκτός δημοσίου.

Η συνέχεια της εφαρμογής του μέτρου έφτασε, καθώς μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα πρέπει να βρεθούν άλλοι 4.500 υπάλληλοι κυρίως από τα υπουργεία Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος, Υγείας και Εσωτερικών , αλλά και οι υπάλληλοι 13 δήμων και δυο αποκεντρωμένων διοικήσεων.

Μεταξύ των δήμων περιλαμβάνεται η Θεσσαλονίκη ενώ η μια από τις δύο αποκεντρωμένες διοικήσεις είναι η Αττική.

Η προθεσμία για τον εντοπισμό από τις υπηρεσίες των υπαλλήλων που θα τεθούν στη διαθεσιμότητα λήγει στις 23 Σεπτεμβρίου, ουσιαστικά ως αυτή την ημερομηνία θα έχουν συμπληρωθεί οι λίστες με τους υπαλλήλους που θα βρεθούν εκτός δημοσίου.

Νωρίτερα, ως τις 2 Αυγούστου θα έχει ανακοινωθεί η αναδιάρθρωση ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ.

Την Τρίτη στις 10:00 συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπου ο Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να δώσει σαφείς οδηγίες στους υπουργούς του, προκειμένου να μην παρεκκλίνουν από τους στόχους και τα χρονοδιαγράμματα.

Έτσι στο επόμενο διάστημα τα υπουργεία θα πρέπει να δεσμευτούν με συγκεκριμένους αριθμούς για τους υπαλλήλους που θα υπαχθούν σε διαθεσιμότητα, ανάλογα με τον προγραμματισμό που έχουν κάνει και τα αποτελέσματα από τις διαδικασίες αξιολόγησης, οι οποίες θα πρέπει να έχουν προχωρήσει.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου