«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Νεότερα για τις Μετεγγραφές φοιτητών



ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από το υπουργείο Οικονομικών των στοιχείων (AΦΜ-οικογενειακά εισοδήματα) των  φοιτητών που έκαναν αίτηση για μετεγγραφή κι επιστράφησαν σήμερα οι καταστάσεις στο υπουργείο Παιδείας.
Αύριο, Πέμπτη θα συνεδριάσει στο υπουργείο Παιδείας η Επιτροπή Μετεγγραφών και στις αρχές τις άλλης εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα ονόματα των φοιτητών που ικανοποιείται το αίτημα μετεγγραφής από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ.
 Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων  έληξε  στις 26 Απριλίου.
  Κατατέθηκαν  4.604 αιτήσεις, πολύ κάτω από το 10%. 
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ
Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος  σχετικά με τις μετεγγραφές    έχει δηλώσει: «Και επειδή δεν θέλαμε να κάνουμε τις μετεγγραφές εν μέσω του εαρινού εξαμήνου, αυτοί που θα μετεγγραφούν θα πάνε στο νέο ίδρυμα το Σεπτέμβριο, δηλαδή με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Ακριβώς επειδή δεν έχουμε υπερβεί το 10% - γιατί φέτος αφορούσε τις εισακτέους του 2012 - μπορούμε να επεκτείνουμε το μέτρο και στους εισακτέους του 2011» .
Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης είχαν  οι επιτυχόντες που είχαν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις (Μάιος-Ιούνιος 2012) και των οποίων το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα, δεν υπερβαίνει τις 7.500 ευρώ ή τις 15.000 ευρώ για Ειδικές κατηγορίες που προβλέπονται στο άρθρο 34 παρ 19α (Ν. 4115/2013).
Ο υπουργός για τον αποκλεισμό των φοιτητών εισαγωγής με το 10% από τις μετεγγραφές
Απάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου σχετικά την επίλυση θέματος που αφορά τον αποκλεισμό των πρωτοετών φοιτητών εισαγωγής με το 10% από τις μετεγγραφές, διαβίβασε στη Βουλή το υπουργείο παιδείας, ύστερα από σχετική αναφορά του Βουλευτή Ν. Νικολόπουλου. Για να δείτε την απάντηση του υπουργού Παιδείας κάνετε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου