«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής Intercity Θεσσαλονίκης για το Σχέδιο Αθηνά

Κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής Intercity Θεσσαλονίκης για το Σχέδιο Αθηνά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Συμβολική κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής Intercity Θεσσαλονίκης – Αθήνας  πραγματοποίησαν  σήμερα   φοιτητές και το προσωπικό των Τμημάτων Πολιτικών Έργων Υποδομής και Αυτοματισμού της ΣΤΕΦ, του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε διαδήλωση σε μία προσπάθεια να καταδειχθεί για άλλη μια φορά η κατάφωρη αδικία που γίνεται σε βάρος τους.
Οι φοιτητές δήλωσαν ότι η μεταφορά τους σε άλλη πόλη, θα τους αναγκάσει να σταματήσουν τις σπουδές τους ενώ η κατάργηση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων καταστρέφει το μέλλον τους. Σύσσωμοι φοιτητές και προσωπικό του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. εξέφρασαν την εύλογη απορία τους «γιατί να τιμωρείται έτσι ένα Ίδρυμα το οποίο βρίσκεται πρώτο στις διεθνείς ακαδημαϊκές αξιολογήσεις».
Σε σχετική ανακοίνωση το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης αναφέρει τα εξής:
«Η προσφορά του Τμημάτων του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. στην εκπαίδευση στελεχών υψηλού επιπέδου, καθώς και η προσφορά τους στον αναπτυξιακό ιστό της πόλης τόσο με τη συνεργασία τους με όλες τις κατασκευαστικές και βιομηχανικές εταιρείες όσο και με τους φορείς της πόλης είναι θεμελιώδης. Πρόκειται για Τμήματα τα οποία έχουν τη δυναμική να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στα μεγάλα αναπτυξιακά τεχνικά έργα που εκτελούνται στην περιοχή (Μετρό, οδικοί άξονες κλπ.) όσο και στην τοπική βιομηχανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου