«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Εγκληματικό λάθος η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας…


pliatsios6του Παναγιώτη Πλιάτσιου, Πρωινός Λόγος, 06/03/2013
Μια… πρόγευση της χθεσινής εξέλιξης με τη νέα πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας πήραμε πριν από μερικές ημέρες, στη σύσκεψη των βουλευτών της περιοχής μας, με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Τότε «βγήκε» και η πρόθεση του τελευταίου να θέσει το θέμα μεταφοράς της ΣΔΟ στην πόλη των… Γρεβενών! Και χθες, διαβάζουμε πως «Το τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία με έδρα τα Γρεβενά απορροφά τα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη), Επιχειρησιακής Πληροφορικής (Γρεβενά) και Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά) και όλα μαζί μετακομίζουν… στα Γρεβενά!
Δε θα μείνω στις αντιδράσεις διοίκησης, τοπικών φορέων της Κοζάνης και, φυσικά, φοιτητών και διδασκόντων στο ΤΕΙ Κοζάνης και στην εν λόγω Σχολή. Αλλά στην ίδια, απίστευτη λογική που διέπει τις κατευθύνσεις του Υπουργείου και στις αλλαγές του αρχικού σχεδίου «Αθηνά»! Αντί να μειώνει διάσπαρτες σχολές και τμήματα, τις… απλώνει ακόμη περισσότερο! Και το Τμήμα Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα παραμένει και η ΣΔΟ μετακινείται σε… άλλη πόλη, εκτός της έδρας του ΤΕΙ και μειώνονται και οι εισακτέοι!
Αντί, λοιπόν, το σχέδιο «Αθηνά» να προτάσσει τη μεταφορά των ανά τη χώρα διάσπαρτων τμημάτων σε μεγαλύτερα και οργανωμένα Ιδρύματα, καθώς και την αποκέντρωση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, γίνεται ακριβώς το αντίθετο! Τουλάχιστον στην περιοχή μας! Είναι, το λιγότερο, εγκληματικό. Όχι για τις…γκαρσονιέρες και τα σουβλάκια της Κοζάνης και των Γρεβενών, αλλά για την ίδια την ποιότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας. Κρίμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου