«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Προχειρότητες και παραλογισμοί


ioanna_kostarellaτης Ιωάννας Κωσταρέλλα, www.xronos-kozanis.gr
Το πήγαν και το ‘φεραν το σχέδιο «Αθηνά», για να κατατεθεί σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής μεγαλύτερο έκτρωμα κατόπιν των γνωστών παρεμβάσεων. Στη λογική του κόψε-ράψε και εξυπηρέτησε τον κάθε ημέτερο, τα τμήματα βαπτίστηκαν, αναβαπτίστηκαν, μετακόμισαν και τελικά δημιουργήθηκαν σχολές-λάστιχο για να χωρέσουν κάτω από την ομπρέλα τους τα πάντα-όλα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα χωρέσει μέσα της τους πάντες, από τους καθαρά τεχνολόγους ηλεκτρολόγους και μηχανολόγους, μέχρι τους πληροφορικούς και τους θεωρητικούς της επικοινωνίας.
Η προχειροδουλειά φαίνεται καθαρά από το γεγονός ότι ακόμα και το ίδιο το υπουργείο στα επίσημα έγγραφά του έχει «μπλέξει τα μπούτια του» σε σχέση με τις έδρες. Αναφέρει π.χ. ως έδρα του τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία την Καστοριά, αντί των Γρεβενών. Κορυφαίο δε όλων, ότι καταργεί τμήμα του έτσι κι αλλιώς υπό κατάργηση Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αυτό των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, το οποίο ουδέποτε λειτούργησε.
Το σχέδιο, όπως θα κατατεθεί, χρειάζεται αποκρυπτογράφηση, προκειμένου να καταφέρει κάποιος να παρακολουθήσει τους συνειρμούς και τις χωρικές διαδρομές που ακολούθησαν οι συντάκτες του. Και είναι σίγουρο ότι οι βουλευτές της επιτροπής δεν είναι αυτοί που θα το προσπαθήσουν. Οι υπόλοιποι (φοιτητές, γονείς, καθηγητές) θα δοκιμάσουμε  τις αντοχές μας.
Ιωάννα
ioanna_kostarella@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου