«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Πορείες, αναστολή μαθημάτων, απεργία πείνας και μία παραίτηση δημάρχου εναντίον του σχεδίου "Αθηνά"




Φοιτητές, καθηγητές, τοπικοί φορείς και γονείς κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους ενάντια στο σχέδιο Αθηνά. Αν και τον τελευταίο μήνα μια σειρά από πολύμορφες δράσεις έχουν εμφανιστεί σε κάθε μεριά της χώρας, οι κινητοποιήσεις περνούν σε μια επόμενη φάση  με αφορμή την τελική μορφή του σχεδίου που κατατέθηκε χθες.
Την επ΄ αόριστον αναστολή των μαθημάτων αποφάσισε το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο Αθηνάς και τις επιπτώσεις που έχει στο τμήμα. Η δράση αποφασίστηκε μετά από συνέλευση των μελών ΔΕΠ του τμήματος ΦΠΨ
Απεργία πείνας ξεκινά την Παρασκευή ομάδα φοιτητών του τμήματος Αλιείας-Υδατοκαλλιέργειας του παραρτήματος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στα Μουδανιά, αντιδρώντας στην προωθούμενη μεταφορά του τμήματος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, βάσει του σχεδίου «Αθηνά».
Παραίτηση υπέβαλε ο Δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής, διαμαρτυρόμενος για το σχέδιο "Αθηνά" το οποίο αφήνει την Λιβαδειά χωρίς τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Επιστολή διαμαρτυρίας του δήμαρχου Κέρκυρας προς τον υπουργό Παιδείας για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Κλειστά παρέμειναν σήμερα, ύστερα από κοινή απόφαση όλων των δημάρχων του Ιόνιου, τα δημαρχεία των νησιών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Δείτε όλες τις ειδήσεις που σχετίζονται με το σχέδιο Αθηνά πατώντας στο tag της alfavita.gr  σχέδιο Αθηνά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου