«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ψήφισμα της άτυπης Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ.



Ψήφισμα της άτυπης Γενικής Συνέλευσης
του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ.
Το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας εκτιμά ότι το προτεινόμενο σχέδιο ΑΘΗΝΑ δεν πληροί τα κριτήρια εξορθολογισμού της Ανώτατης Εκπαίδευσης όπως έχουν διακηρυχθεί.
Το Τμήμα προσυπογράφει, φυσικά, τα ψηφίσματα των Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρων των Ξενόγλωσσων Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., και της Συγκλήτου του Α.Π.Θ.
Θεωρούμε ότι η προτεινόμενη «απορρόφηση»/συγχώνευση δεν καλύπτει οποιαδήποτε πρόθεση ακαδημαϊκής αναβάθμισης, οικονομικού οφέλους ή γεωγραφικού περιεχομένου. Το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας λειτουργεί επιτυχώς από το 1951 (και από το 1983 με τη σημερινή του μορφή), αποτελεί συχνά την πρώτη επιλογή των υποψηφίων των πανελλήνιων εξετάσεων και προσφέρει συγκεκριμένες γνώσεις και δεξιότητες που ανοίγουν πολλές επαγγελματικές διεξόδους στους αποφοίτους του.
Διαμαρτυρόμαστε για την προτεινόμενη «απορρόφηση»/συγχώνευση, η οποία αποτελεί και «πρωτοτυπία» του Σχεδίου ΑΘΗΝΑ, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχε τεθεί θέμα αυτονομίας του Τμήματος.
Αποφασίζουμε την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος για την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου