«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Μεγάλο Πανκοζανίτικο Συλλαλητήριο την Παρασκευή ενάντια στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο – Λ. Μαλούτας: «Να νεκρώσει η πόλη»-Κατάμεστη η αίθουσα από φοιτητές


synedriash ds sxedio athina (1)Στην διοργάνωση ενός μεγάλου πανκοζανίτικου συλλαλητηρίου, την Παρασκευή από τις 12 μέχρι και τις 3 το μεσημέρι, πρότεινε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μοναδικό θέμα συνεδρίασης του οποίου είναι η κλιμάκωση των αντιδράσεων τοπικά, για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.
synedriash ds athinaΣτην εισήγηση- πρόταση του Δημάρχου, συνηγόρησαν και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, το μήνυμα του δημάρχου ήταν προς όλους τους πολίτες και τους φορείς, για μαζική συμμετοχή στο πανκοζανίτικο συλλαλητήριο. Ο κ. Μαλούτας άσκησε σκληρή κριτική στον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο  για την τελική μορφή του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, το οποίο αποδυναμώνει το ΤΕΙ τοπικά, ενώ καταργεί το πανεπιστήμιο και υπάγει διοικητικά τα τμήματά του τοπικά στο ΑΠΘ, υποβαθμίζοντάς τα. Ο κ. Μαλούτας κάλεσε να κλείσουν όλα τα μαγαζιά την Παρασκευή και να «νεκρώσει η πόλη» όπως είπε χαρακτηριστικά, ως αντίδραση της synedriash ds sxedio athina (2)τοπικής κοινωνίας στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ.
Από την πλευρά της η Άννα Νανοπούλου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, άσκησε κριτική για την αργοπορία αντίδρασης και κυρίως για τη στάση του πολιτικού προσωπικού (εννοώντας τους βουλευτές, ενώ έκανε αναφορά ακόμα και σε «Μαυρογιαλούρους»).
Να σημειωθεί πως η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι κατάμεστη από κόσμο, δεκάδες φοιτητές και σπουδαστές, φοιτητές από το πανεπιστήμιο (με πανό, φωτο επάνω), όπως και μέλη του συλλόγου διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, αλλά και διδάσκοντες στο ίδρυμα. Παρόντες είναι, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου Γιώργος Σβώλης, όπως και ο Επικεφαλής της Εναλλακτικής Δράσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αντώνης Κύρινας, όπως επίσης και εκπρόσωποι φορέων και συνδικάτων.

Πηγή:kozanimedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου