«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Προκήρυξη για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών μέσω Πανελληνίων εξετάσεων


Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας προκηρύσσει διαγωνισμό για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας για το ακαδημαϊκό έτος 2013 - 2014, με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σημειώνεται οτι σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας οι εισακτέοι θα εγγραφούν στις σχολές από το 2015.
 
Ο ακριβής αριθμός των εισαγομένων στη Σχολή, κατά κατηγορία και χωρίς διάκριση φύλου, θα καθορισθεί με συμπληρωματική προκήρυξη, η οποία θα σας αποσταλεί μετά την έκδοση της προβλεπόμενης Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που αφορά στον καθορισμό αριθμού εισαγομένων αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.
Προϋποθέσεις συμμετοχής στις εξετάσεις
Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου, καθώς και για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση), για την εισαγωγή στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν οι ανθυπαστυνόμοι, αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες και αστυφύλακες, οι οποίοι:
α) Δεν υπερβαίνουν το 30ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους διενέργειας των εξετάσεων, δηλαδή την 31-12-2013. Κατά συνέπεια, στον παρόντα διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι έχουν γεννηθεί από 01/01/1984 και μεταγενέστερα.
β) Είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών, που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) της Χώρας.
γ) Έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή κατάταξης, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.
δ) Έχουν ευμενή πρόταση των ιεραρχικά προϊσταμένων τους, ότι διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα και διαγωγή.
Συμμετοχή στις εξετάσεις - Δικαιολογητικά:
Οσοι έχουν τα ανωτέρω προσόντα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στις προαναφερόμενες εξετάσεις, πρέπει αφενός μεν, να έχουν καταθέσει, σχετική, αίτηση - δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, αφετέρου δε, να υποβάλουν αυτοπροσώπως στις Υπηρεσίες τους, επιπέδου τουλάχιστον Αστυνομικού Τμήματος, ανυπερθέτως μέχρι την 9/4/2013 τα εξής δικαιολογητικά:
α) Αίτηση συμμετοχής (υπόδειγμα «Α΄», ανάλογα με την επιθυμία τους).
β) Υπεύθυνη δήλωση, ότι έχουν καταθέσει αίτηση-δήλωση για: i) συμμετοχή στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ΄ Σάξης του Γενικού Λυκείου,
ή ii) συμμετοχή για το 10% των θέσεων, (χωρίς νέα εξέταση).
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου