«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Σταματούν από Δευτέρα όλα τα μαθητικά δρομολόγια στο Νομό Κοζάνης – Υπέρογκα χρέη καταγγέλουν τα ΚΤΕΛ Αστικά, Υπεραστικά και ΤΑΞΙ Κοζάνης!


ktelΕξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται από Δευτέρα στη μετακίνηση των μαθητών, αφού σταματούν όλα τα μαθητικά δρομολόγια στον Νομό Κοζάνης (Αστικά, υπεραστικά αλλά και ταξί όπου χρησιμοποιούνται), γιατί δεν έχει γίνει η αποπληρωμή των οφειλών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia, τα χρέη στα ΚΤΕΛ Υπεραστικά Κοζάνης ξεπερνούν το 1.5 εκ ευρώ, ενώ στα ΚΤΕΛ Αστικά Κοζάνης φτάνουν το μισό εκ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα περι τις 230.000 ευρώ είναι τα χρέη προς τα ΚΤΕΛ Αστικά Πτολεμαΐδας. Χρέη υπάρχουν και στα ΤΑΞΙ.
Τα ΚΤΕΛ και τα ΤΑΞΙ καταγγέλουν προσπάθεια νέας μείωσης 20% από το κράτος, γεγονός το οποίο τους οδηγεί αναγκαστικά όπως λένε, σε αυτή την απόφαση.
Το ζήτημα απασχολεί και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ σύμφωνα με τον Βασίλη Πάτρα από την οικονομική επιτροπή (ο οποίος και στηρίζει απόλυτα το δίκαιο των αιτημάτων τους), γίνονται προσπάθειες συνεννόησης με την Πανελλαδική Ομοσπονδία ώστε να βρεθεί κάποια λύση μέσα στο Σαββατοκύριακο και να λάβουν τη διαβεβαίωση του Υπουργείου Οικονομικών ότι δεν γίνει νέα μείωση 20%. Εκατοντάδες μαθητές, αν δεν βρεθεί λύση, θα πληρώνουν από Δευτέρα κανονικά εισιτήριο….

Πηγή:kozanimedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου