«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Πρωτιές… Ελλήνων!


Ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε το χρυσό στους κρίκους κι ο Λευτέρης Κοσμίδης το ασημένιο στις ασκήσεις εδάφους
Δυο νέες επιτυχίες πανηγυρίζει η ελληνική ενόργανη γυμναστική, καθώς ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε το χρυσό στους κρίκους κι ο Λευτέρης Κοσμίδης το ασημένιο στις ασκήσεις εδάφους, στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης του Κότμπους.
Στη διοργάνωση της γερμανικής πόλης, ο Πετρούνιας κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιό του μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, αφού είχε προηγηθεί ο αντίστοιχος θρίαμβος στο Λα Ρος Σιρ-Ιόν της Γαλλίας, στον πρώτο φετινό αγώνα του.
Ο 23χρονος είχε 15,825 βαθμούς (συντελεστής δυσκολίας 7,00).
Ο Λευτέρης Κοσμίδης, από την μεριά του, κατέκτησε τη 2η θέση στις ασκήσεις εδάφους με 15,125 βαθμούς (αρχική αξία προγράμματος 6,50).
Νικητής στο έδαφος αναδείχθηκε ο Γερμανός Ματίας Φάριγκ, που αγωνιζόταν «εντός έδρας» (15,275 β.), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σατίλοφ (15,075 β.).
Το παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους ολοκληρώνεται αύριο (Κυριακή 24/03) με το δεύτερο σκέλος των τελικών οργάνων, που επίσης θα περιλαμβάνει διπλή ελληνική συμμετοχή.
Ο Βασίλης Τσολακίδης θα αγωνιστεί στο δίζυγο και η Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας, στοχεύοντας αμφότεροι σε μια θέση στο βάθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου