«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Σε κίνδυνο η λειτουργία του ΑΠΘ λόγω διαθεσιμότητας 82 υπαλλήλων


ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη 13-3-13
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πρύτανης ΑΠΘ: «Σε κίνδυνο η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος λόγω διαθεσιμότητας 82 υπαλλήλων»
Το ΑΠΘ τον τελευταίο καιρό υπέστη ένα βαρύτατο πλήγμα.
Μετά την εφαρμογή του Ν. 4093/2012 περί κινητικότητας,  σύμφωνα με τον οποίο ετέθησαν σε διαθεσιμότητα 82 διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου μας, ήρθε η απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου στα ασφαλιστικά μέτρα που ασκήθηκαν, προκειμένου να παραμείνουν στην υπηρεσία τους.
Απευθυνόμενος στους 82 αποχωρούντες  θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι  το ΑΠΘ έκανε ό,τι ήταν δυνατό προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα της παραμονής τους.
Εκτός από την αυτονόητη συναδελφική αλληλεγγύη, την οποία τόσο η Διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι εκφράζουμε προς τους αποχωρούντες, υπάρχει αυτή τη στιγμή και έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμός στην πανεπιστημιακή μας κοινότητα για τη δυνατότητα λειτουργίας του Ιδρύματος κάτω από τέτοιες δυσμενείς συνθήκες.
Το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, με το λιγότερο διοικητικό προσωπικό σε σχέση με τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια, αναλογικά με το μέγεθός του, βρίσκεται σήμερα σε δεινή θέση.
Η αποχώρηση των 82 υπαλλήλων, που δημιουργεί  ένα τεράστιο κενό στη διοίκηση,  σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση της δημόσιας χρηματοδότησης και τα κενά που δημιουργούνται στο διδακτικό προσωπικό από τις συνταξιοδοτήσεις και το μη διορισμό όσων εκλέγονται σε θέσεις καθηγητών, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.                                                                                                    Με εκτίμηση
                                                                                                    Ο Πρύτανης
                                                                                            Ιωάννης Α. Μυλόπουλος
Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου