«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Αδικούνται οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν μετά την 01/01/1983



ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Την αδικία για όσους εκπαιδευτικούς διορίστηκαν μετά την 01/01/1983 και δεν είχαν εργαστεί ως αναπληρωτές μέχρι τότε, αλλά σε ιδιωτικά σχολεία, καθώς εντάσσονται στους νέους ασφαλισμένους, επισημαίνει με παρέμβασή του, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση.   
Οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν έως 31-12-1982 συνταξιοδοτούνται με το παλιό ασφαλιστικό, δηλαδή  30 έτη υπηρεσίας και 55 ετών για τους άνδρες, και 25 έως 30 έτη υπηρεσίας και 50 ή 55 ετών, κατά περίπτωση, για τις γυναίκες.
Όσοι διορίστηκαν στο δημόσιο μετά την 01/01/1983 αλλά είχαν δουλέψει έστω και μια μόνο μέρα ως αναπληρωτές πριν την 1/1/1983 συνταξιοδοτούνται και αυτοί με το παλιό ασφαλιστικό όπως και στην παραπάνω περίπτωση.
«Όσοι όμως διορίστηκαν στο δημόσιο μετά την 01/01/1983 και δεν είχαν δουλέψει ως αναπληρωτές», όπως επισημαίνει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, «αλλά είχαν εργαστεί σε ιδιωτικά σχολεία πριν την 1/1/1983, συνταξιοδοτούνται με το νέο ασφαλιστικό σύστημα, δηλαδή στα 37 έτη υπηρεσίας χωρίς όριο ηλικίας και λαμβάνουν από το ΙΚΑ όση σύνταξη αναλογεί στα χρόνια που δούλεψαν στο ιδιωτικό σχολείο».
Στην έγγραφη παρέμβασή του ο  Ηρακλειώτης Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «συντελείται η εξής αδικία: καλούνται με επτά χρόνια παραπάνω υπηρεσίας όσοι δούλεψαν σε ιδιωτικό σχολείο, σε σχέση με αυτούς που δούλεψαν ως αναπληρωτές, αν και είχαν τον ίδιο φορέα ασφάλισης, δηλαδή το ΙΚΑ και έκαναν ακριβώς την ίδια δουλειά».
Τέλος, δεδομένης της βούλησης να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Λ. Αυγενάκης, προτείνει να δοθεί δικαίωμα συνταξιοδότησης σε αυτή την κατηγορία εκπαιδευτικών, διορθώνοντας παράλληλα την παραπάνω αδικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου